Καλλιέργεια λεξιλογίου

Διαβάζοντας το βιβλίο Vocabulary Instruction: Research to Practice, κατασκεύασα  έναν εννοιολογικό χάρτη. Τον μοιράζομαι μαζί σας. Δεν είναι τέλειος, περιέχει όμως χρήσιμες ασκήσεις για την καλλιέργεια του λεξιλογίου, μια διδακτική πρακτική υποτιμημένη στο σημερινό σχολείο στην Ελλάδα. Τα σχόλια, θετικά ή αρνητικά, ευπρόσδεκτα.

Σχόλια

Ο χρήστης Γιάννης είπε…
Φίλε, συνάδελφε,γεια σου και χρόνια πολλά! Βρίσκω την κατασκευή του εννοιλογικού χάρτη σου εξαιρετική ιδέα για να δώσεις ένα σύνολο ενεργειών-δραστηριοτήτων που μπορεί καθένας από εμάς να εφαρμόσει στην καθημερινή διδακτική του πρακτική σχετικά με την καλλλιέργεια του λεξιλογίου.Το ενδιαφέρον που αναδύεται, κατά την ταπεινή μου γνώμη , είναι το ότι οι εννοιολογικοί χάρτες έχουν ένα σημαντικό "προσόν":Δεν υπάρχει σε αυτούς ανώτατο όριο, γι' αυτό εξάλλου μεταξύ άλλων προάγουν και τη δημιουργική σκέψη.Πρόταση: Πώς θα σου φαινότανε η ιδέα o χάρτης σου να συμπληρωθεί και με τις ιδέες και των άλλων αγαπητών συναδέλφων/σσων, οι οποίοι/ες θα ήθελαν να καταθέσουν κι αυτοί/ές τις ιδέες τους πάνω στο συγκεκριμένο θέμα; Προσωπικά το βρίσκω μέγαλη ευκαιρία να αναδειχθεί η δυναμική της συνδημιουργίας,ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της εννοιολογικής χαρτογράφησης. Και πάλι χρόνια πολλά και υγεία πάνω απ' όλα !!!
Ο χρήστης Christina Markoulaki είπε…
Ευχαριστούμε για τις όμορφες ιδέες!
Ο χρήστης Γιάννης Μιχαηλίδης είπε…
Γιάννη,

Καταρχήν, χρόνια πολλά. Η από κοινού δημιουργία που λες θα μπορούσε να γίνει εδώ. Στo Webspiration είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθεί. Μπορεί να το προτείνω. Να περάσουν όμως οι γιορτές.
Ο χρήστης Δάσκαλος είπε…
Καταπληκτική ιδέα!!! Συνεχίστε το όμορφο έργο σας!!!