Μεταθέσεις - Αποσπάσεις. Γιατί δεν γίνονται έγκαιρα;

Με την εκπαίδευση ασχολούνται όλοι. Καθένας έχει γνώμη για τα κακώς κείμενα και τους τρόπους βελτίωσης της κατάστασης. Συνήθως όμως αυτές οι λύσεις προσκρούουν τελικά στο γνωστό μας εμπόδιο: το οικονομικό. Όλοι αναγνωρίζουν πως για να ξεπεραστούν πολλά από τα δεινά πρέπει να μπει το χέρι βαθιά στην τσέπη. Πώς όμως θα βρεθούν τα χρήματα;


Αυτό ωστόσο που εντυπωσιάζει είναι η παγίωση φθοροποιών πρακτικών που η αλλαγή τους δεν απαιτεί κάποιο οικονομικό κόστος. Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στην πάγια ως τώρα τακτική να μη γνωρίζουν οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί, είτε οι έχοντες οργανική θέση είτε οι αποσπασμένοι, από τις 21 Ιουνίου την τάξη στην οποία θα προσέλθουν στις 11 Σεπτεμβρίου. Έτσι, ένα ολόκληρο καλοκαίρι περνάει ανεκμετάλλευτο. Ειδικά τώρα με τα καινούρια βιβλία η συγκυρία έμοιαζε ιδανική.


Επειδή δε γνωρίζω για ποιο λόγο γίνεται αυτό, θα ήθελα –αν κάποιος γνωρίζει– να με ενημερώσει σχετικά.

Σχόλια

Ο χρήστης ο δυσλεξικός δάσκαλος είπε…
Οδυσσέα , νομίζω πως θα μείνουμε με την απορία... Κανονικά,οι μεταθέσεις θα έπρεπε να ανακοινώνονται πριν από το Πάσχα και οι αποσπάσεις μέχρι αρχές Ιουνίου για να ξέρουν οι εκπ/κοι τα σχολεία τους ,αλλά και κάθε σχολείο να ξέρει το προσωπικό του.