Πνευματική ένδεια

Τις προάλλες παρέλαβα το τελευταίο τεύχος της ελληνικής έκδοσης του περιοδικού Scientific American. Ο εκδοτικός οίκος που έχει τα πνευματικά δικαιώματα στην Ελλάδα αναγκάστηκε να αναστείλει την κυκλοφορία του. Στην Αμερική εκδίδεται από το 1845. Η Ελλάδα το ανέχτηκε 6 χρόνια. Τόσοι απόφοιτοι θετικών και πολυτεχνικών σχολών υπάρχουν, κι όμως αυτό το περιοδικό δεν άντεξε. Δε φτάνει που δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε τέτοια ποιοτική δουλειά, δεν τη θέλουμε ούτε όταν μας την προσφέρουν έτοιμη.

Πάντως, μιας και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, προτείνω όποιος ενδιαφέρεται να μπει στη σελίδα επικοινωνίας του περιοδικού και να δηλώσει ότι επιθυμεί να συνεχίσει την έκδοσή του ο εκδοτικός οίκος.

Σχόλια

Ο χρήστης dapnipako είπε…
Αφού στην Ελλάδα τα κουτσομπολίστικα περιοδικά προτιμούνται να διαβάζονται! Για αυτό όλο και περισσότερα παίρνουν αυτή τη μορφή! Και η ενημέρωση τη μορφή κουτσομπολιού και τραγελαφικής κριτικής παίρνει! Το θέμα είναι ότι όποιος ενδιαφέρεται πραγματικά, θα βρει τέτοιου είδους περιοδικά και θα δώσει και κάτι παραπάνω για να τα αγοράσει και θα τα διαβάσει και σε άλλες γλώσσες, προκειμένου να ενημερωθεί με εύκολο και προσιτό τρόπο για κάποια επιστημονικά θέματα αντί να ασχολείται με τα όλο και πιο πολύ προωθούμενα κουτσουμπολιά!
Ο χρήστης gyristroula2 είπε…
Πάντως είναι δύσκολη εποχή για τον έντυπο λόγο γενικά, λόγω διαδικτύου. Μην ξεχνάμε και τον δωρεάν τύπο που μοιράζεται πια αφειδώς. Δεν συγκρίνονται φυσικά αυτά με το συγκεκριμένο περιοδικό, αλλά αν δεν ξέρεις να κάνεις αυστηρές επιλογές, μαζεύονται στο γραφείο σου και στην οθόνη του υπολογιστή σου τόσα πολλά προς ανάγνωση, που δεν θα σου μείνει χρόνος για τίποτε άλλο!
Ο χρήστης Αννα είπε…
Ανάσταση του ονείρου σου
σου εύχομαι να ζήσεις
και ό,τι ποθείες μες στη ζωή
γρήγορα να αποκτήσεις!!!


Το φως της Αναστάσεως
να λάμψει στη ζωή σου
και όλου του κόσμου οι χαρές
να βρίσκονται μαζί σου!!!

Καλή Ανάσταση!!!
Ο χρήστης Ο Αλχημιστης είπε…
Κατα διαβολικη συμπτωση ειχα γραψει και στο δικο μου blog για την αναστολη της εκδοσης του Scientific American. Θεωρω αυτη η καταντια χαρακτηριζει απολυτα την συγχρονη ελληνικη κοινωνια. Ενω μπορεις να δεις παντος ειδους αχρηστα εντυπα στα περιπτερα, δυσκολα βρισκεις καποιο σοβαρο και ενδιαφερον. Σε ευχαριστω παντως για προταση αποστολης μηνυματων στην διευθυνση του περιοδικου. Ελπιζω να γινει κατι.
Ο χρήστης Γιάννης Μιχαηλίδης είπε…
quantum chemist,
βρήκες στο internet τίποτε άλλο σχετικά με την αναστολή της έκδοσης του scientific american;
Ο χρήστης Ο Αλχημιστης είπε…
Οχι δυστυχως δεν εχω βρει τιποτα...Ουτε καν στο δικτυακο τοπο του εκδοτικου οικου εχει αναφερθει τιποτα απο οσο ξερω....Δεν ξερω αν εχει γινει καποια ανακοινωση στον εν λογω δικτυακο τοπο τις τελευταιες μερες.
Ο χρήστης nikiplos είπε…
Οδυσσέα, είναι δύσκολο αυτό... Βλέπεις πολλοί φέρονται στη γνώση σαν "τσιφλίκι" στην Ελλάδα...

Κατ' αρχήν το περιοδικό θα έπρεπε να το χρηματοδοτεί συνεπικουρικά η ένωση βιβλιοθηκών των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων, Το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, ο Δημόκριτος κλπ... Τόσα και τόσα άλλα αγοράζουν και τα τρων τα ράφια...
Είναι βέβαια εκλαϊκευμένο, όμως αυτό είναι καλό, γιατί θα είναι χρήσιμο τόσο στην Γβάθμια όσο και στην Βθμια εκπαίδευση...

Αλλά βλέπεις μόνο όταν χάνεις κάτι το εκτιμάς...

Να είσαι καλά!!!!
Ο χρήστης Γιάννης Μιχαηλίδης είπε…
nikiple, γράφεις:
"Αλλά βλέπεις μόνο όταν χάνεις κάτι το εκτιμάς..."

Για να δούμε...
Ο χρήστης nikiplos είπε…
Καλημέρα... Με τον όρο "χάνεις" εννοούσα φυσικά νιώθεις την επικείμενη απώλεια... Δεν έχουμε άλλωστε και πολλά καλά παραδείγματα στην Ελλάδα ώστε να είμαστε αισιόδοξοι...