Εργαστήριο η/υ επιτέλους!

Επιτέλους, το εργαστήριο υπολογιστών αναστήθηκε! Ήρθαν δύο τεχνικοί από το ΠΛΗΝΕΤ τακτοποίησαν το θέμα με το Gigabit switch, έλεγξαν κάποια πράγματα, αυτοματοποίησαν την εκκίνηση των clients και η δουλειά ολοκληρώθηκε.

Από το καλοκαίρι παιδευόμουν με το Ubuntu· μα άξιζε τον κόπο. Τα μικρά είναι ενθουσιασμένα. Κάνουν Μαθηματικά και τους αρέσουν. Τα έβαλα να γράψουν σε επεξεργαστή κειμένου και τους άρεσε μέχρι κι αυτό! Βέβαια, είμαι επιφυλακτικός γιατί δεν ξέρω πόσο θα διαρκέσει, αλλά έχω δει ενθαρρυντικά πράγματα. Όταν βλέπεις τους πιο αδύναμους μαθητές σου να τρελαίνονται να κάτσουν στον η/υ για να κάνουν μάθημα κάτι είναι κι αυτό. Άσε που μπορείς πολύ εύκολα να εξατομικεύεις τη δουλειά που κάνει το κάθε παιδί.

Για την ώρα τούς χρησιμοποιώ πολύ περισσότερο στα Μαθηματικά —υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές—, παρά στη Γλώσσα. Δυσκολεύομαι κι εγώ να προσαρμόσω το μάθημα στις νέες καταστάσεις. Βέβαια, σε πιο μεγάλες τάξεις οι εφαρμογές αυξάνονται αφού μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθούν ηλεκτρονικά λεξικά και ηλεκτρονικά κείμενα.

Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι ιδανικά. Οι περισσότεροι υπολογιστές κολλάνε —μάλλον λόγω φουσκωμένων πυκνωτών— κι έτσι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν όπως θα ήθελα. Αλλά δε βαριέσαι… θα το λύσω κι αυτό…

Σχόλια